Türkiye’de Yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri veya işletme üzerinden verilebilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir işyerinde çalışabilmesine imkân veren bir izin sistemi mevcut değildir. Çalışma izin başvurularının yabancı şahsı çalıştırmak isteyen işveren tarafından yapılması zorunludur.

Yabancı uyruklu personellere çalışma izni alma şartları nelerdir?

Yabancı uyruklu personeller için Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Genel olarak; 100 Bin TL ödenmiş sermayesi olan firmalarda 5 sigortalı Türk personel istihdamı varsa bir yabancı için çalışma izni alınabilir. (Ev hizmetlerinde çalışacak yabancılar için presedür değişiklik göstermektedir.) Çalışma izni başvurusunu işveren veya temsilcisi elektronik imza ile yapar.

İlginizi çekebilir: Türkiye’de En Çok Hangi Sektörler Yabancı Personel Çalıştırıyor?

Yabancı personel istihdam etmek isteyen işyerlerinin aşağıdaki kriterlere sahip olması gerekmektedir:

  • Şirkette sigortalı olarak çalışan en az 5 Türk vatandaşı bulunmalıdır.
  • İzin alınacak yabancı, şirket ortağı ise; 1 yıllık olarak verilen çalışma izninin son 6 ayında 5 sigortalı Türk personeli istihdam şartı yerine getirmelidir.
  • Aynı iş yerinde birden fazla yabancı personel istihdam edilecekse, her bir yabancı için ayrı ayrı 5 Türk vatandaşı personel çalıştırılıyor olması gerekir. (ör: 5 yabancı personel için 25 sigortalı Türk personel çalışıyor olmalı veya istihdam edilmelidir)
  • Şirketin ödenmiş sermayesi en az 100.000 ₺ olmalıdır veya sermaye arttırımı yapılmalıdır.
  • İş yerinin brüt satış tutarı en az 800.000 ₺ olmalı veya son yıl ihracat tutarı en az 250.000 $ olmalıdır.
  • Şirkete ait elektronik imza bulunmalıdır.

Çalışma iznine nasıl başvurulur?

  1. Türkiye üzerinden çalışma izni başvurusu
  2. Yurtdışından çalışma izni başvurusu

Türkiye’den Çalışma İzni Başvurusu (Yurt içi başvuru)

Lisans öğrencileri hariç olmak üzere en az 6 aylık alınmış ikamet iznine sahip olan yabancılar için yapılan başvurudur. Bunun için aşağıdaki prosedür izlenmelidir:

  • Çalışma Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde belgeleri ve çalışma izni başvurusunu inceler. İncelemenin akabinde başvurunun sonucu online olarak bildirir.

Yurtdışından Çalışma İzni Başvurusu

Geçerli bir ikamet izni olmayan veya yurt dışında yaşayan yabancılar için; vatandaşı olduğu veya ikamet ettiği ülkedeki Türk konsoloslukları üzerinden çalışma izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerine başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Pasaport aslı ve fotokopisi
  • Çalışma vizesi başvurusu formu
  • 2 fotoğraf
  • İş sözleşmesi

İşveren, konsolosluk tarafından verilen referans numarası ile on gün içerisinde Çalışma Bakanlığı’na online başvuruda bulunmalıdır. Gönderilen tüm belgeler doğru ve eksiksiz ise Çalışma Bakanlığı ortalama 30 gün içinde başvuruyu sonuçlandırır. Vizesini alan yabancının Türkiye’ye 90 gün içinde giriş yapması gerekmektedir.

Önemli Not

Çalışma Bakanlığı’nın 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu 14/a maddesinde belirtilen herhangi bir nedenden veya  Çalışma izni talep edilen yabancının görevini yapabilecek İŞKUR’a kayıtlı Türk vatandaşı bulunması durumunda başvuruyu reddedebileceğini lütfen unutmayın.

(Lütfen bakınız; çalışma izni başvurusunun ret alma nedenleri)

Yabancı personeller için zorunlu asgari ücretler

Çalışma izni alınacak yabancının maaşı, yapacağı görevine veya niteliğine uygun olmalıdır. Başvuru tarihi dikkate alınarak bir yabancıya verilmesi gereken taban ücretler şu şekilde olmalıdır:

  • Üst düzey yöneticilere, pilotlara veya ön izin isteyen mühendislere ve mimarlara asgari ücretin 5 katı
  • Birim veya şube müdürü ile mühendisler ve mimarlar için asgari ücret miktarının 4 katı
  • Uzmanlık veya yeterlilik gerektiren işlerde çalışacak kişilerin yanı sıra öğretmenlerin asgari ücret tutarının 3 katı
  • Eleman statüsünde veya turizm sektöründe çalışacak yabancılar için asgari ücret miktarının 1,5 katı
  • Ev hizmetlerinde çocuk veya hasta bakıcı olarak çalışacak yabancılara asgari ücret

Detaylı bilgi için: Yabancılara Ödenmesi Gereken Taban Ücretler (2022) sayfamıza göz atabilirsiniz.

Çalışma İzni Uzatma Başvuruları

Yabancının bakanlık tarafından onaylanan çalışma izni süresi bittikten sonra yabancının çalışmaya devam edebilmesi için çalışma izninin uzatılması gerekir. Çalışma iznini uzatmak için yabancının düzenli çalışması, iş yerine sağladığı katkı ve işverene ait olan aşağıdaki şartlar değerlendirilir.

  • Vergi borcunuz olmamalı (Şirketler)
  • SGK borcunuz olmamalı (Şirketler)

Detaylı bilgi için: Yabancı Çalışma İzni Uzatma Şartları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bilmeniz gereken soruları ve cevapları: 

Soru: Çalışma izni başvurusunun tamamlanması ne kadar sürede yapılmalıdır? 

Cevap: Birinci fıkranın (a) bendi kapsamında yapılan çalışma izni başvurusunun çalışma vize başvurusundan itibaren otuz gün içinde sistem üzerinden işveren tarafından onaylanarak tamamlanması zorunludur.

Soru: Çalışma izni uzatma başvurusunu yaptık, henüz sonuçlanmadı ama mevcut çalışma izni süresi bitti ne yapmalıyız?

Cevap: Adına çalışma izni süre uzatma başvurusu yapılan yabancılar, izin süresinin sona erdiği tarihten itibaren başvurunun değerlendirilmesi süresince ve her halükarda doksan günü geçmemek (eskiden 45 gündü) ve yapılan iş ile çalışılan işyerinin değişmemesi kaydıyla çalışmaya devam edebilir. Bu süre boyunca yabancının ve işverenin çalışma izninden doğan hak ve yükümlülükleri aynı şekilde devam eder.

Soru: Süresiz çalışma izni aldık başka bir şey yapmamıza gerek var mı? 

Cevap: Süresiz çalışma izni belgeleri çalışma izni başlangıç tarihi itibarıyla her beş yılın sonunda yenilenir. Belge yenileme başvurusu süresiz çalışma izni başlangıç tarihinden itibaren beş yıllık sürenin dolmasından önceki altı ay içerisinde ve her halükarda süre dolmadan yapılır.

Soru: Kimler bağımsız çalışma izni alabilir? 

Cevap;

  1. b) Türkiye’de gerçekleştireceği faaliyetleri 48 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında öngörülen süreleri aşacak şekilde hizmet sunumunda bulunacak bağımsız veya yurt dışında kurulu bir işverene bağlı çalışan sınırötesi hizmet sunucuları.
  2. c) 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre kurulmuş olan; limited şirketlerin şirket ortağı olan müdürü, anonim şirketlerin şirket ortağı olan yönetim kurulu üyesi, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yönetici olan komandite ortağı olan yabancılar.

Soru: Hangi durumlarda Çalışma izninin askıya alınması söz konusudur? 

Cevap: 

(1) İş veya hizmet sözleşmesinin ücretsiz izin yoluyla askıya alınması ve ücretsiz iznin sonlanması durumlarının işverence en az bir gün önceden Bakanlığa bildirilmesi zorunludur.

(2) Bir işverene bağlı olarak verilen çalışma izninde, iş kazası, hastalık, analık, zorunlu kamu hizmeti gibi ücretsiz izin verilmesini zorunlu kılan haller hariç olmak üzere işveren ve yabancının karşılıklı anlaşması suretiyle en fazla doksan gün iş veya hizmet sözleşmesinin ücretsiz izin yoluyla askıya alınması durumunda bu durumun birinci fıkra kapsamında bildirilmesi halinde çalışma izni askıya alınır ve çalışma izni ücretsiz izin süresince askıda kalır.

(3) Süresiz çalışma izni belgesinin izin başlangıç tarihinden itibaren beş yıllık sürenin sonunda yenilenmemiş olması durumunda süresiz çalışma izni askıya alınır ve belgenin yenilenmesine kadar askıda kalır.

(4) Çalışma izninin askıya alınması halinde bu çalışma iznine bağlı olarak doğan;

  1. a) Çalışma hakkı, iznin askıya alınması tarihinden itibaren,
  2. b) İkamet hakkı, iznin askıya alınmasını takip eden on günlük sürenin tamamlanmasından itibaren,

askı halinin son bulduğu tarihe kadar kullanılamaz.

(5) Çalışma izninin askıya alınabileceği meslek ve sektörler Genel Müdürlükçe belirlenir.

Soru: Nitelikli işgücü ve nitelikli yatırımcı için ne kadar süreli çalışma izni alınır? 

Cevap: Nitelikli işgücü ve nitelikli yatırımcı sayılan yabancıların çalışma izinleri beş yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Belirli süreli projelerde istihdam edilecek yabancılar için ne kadar süreli çalışma izni alınabilir? 

Cevap: Belirli bir süre için Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen veya Genel Müdürlükçe ülke ekonomisine yüksek katkı sağlayacağı veya yüksek sayıda istihdam yaratacağı değerlendirilen bir projede istihdam edilen yabancıların çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Türk soylu yabancılar için çalışma izni süresi ne kadardır? 

Cevap: Türk soylu yabancı adına yapılan çalışma izni başvurusu bakımından çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere beş yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları çalışma izni almak zorunda mıdır? 

Cevap: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma izni almadan çalışabilirler ancak kamu kurum ve kuruluşları dışında çalışacakların çalışma izni almaları zorunludur.

Soru: Türk vatandaşı ile evli olan yabancılar için ilk başvuruda ne kadar süreli çalışma izni alınabilir? 

Cevap: Bir Türk vatandaşı ile en az üç yıl süreyle Türkiye’de evlilik birliği içinde yaşayan yabancı adına yapılan çalışma izni başvurusu bakımından çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Bilimsel, kültürel, sanatsal veya sportif başarısı ile uluslararası düzeyde temayüz etmiş yabancılar çalışma izni süresi ne kadardır? 

Cevap: Çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Yabancı öğretim elemanları için ne kadar süreli çalışma izni alınabilir? 

Cevap: Çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Yabancı mühendis ve mimarlar için diploma denkliği zorunlu mudur? 

Cevap: Yabancı müteahhit veya yabancı kuruluşlar, Türkiye’de Devlet daireleri ile resmî ve özel kuruluş ve şahıslara karşı resen veya yerli kuruluşlarla birlikte taahhüt ettikleri mühendislik veya mimarlıkla ilgili işlerde, yalnız bu işe münhasır kalmak kaydıyla çalışma izni ile yabancı mühendis ve mimar çalıştırabilirler. Bu kapsamdaki çalışma izni başvuruları Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin görüşü alınarak değerlendirilir. Bu madde uyarınca verilecek Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği görüşünde, diplomalarını yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış yabancı meslek mensuplarının, 2547 sayılı Kanun uyarınca diploma denkliğinin tespitinin yapılması şartı aranmaz.

Soru: Sınırötesi hizmet sunucusu kapsamında çalışacak yabancılar için çalışma izni süresi ne kadardır? 

Cevap: Sınırötesi hizmet sunucularından 48 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında düzenlenen muafiyet sürelerini aşan sürelerle Türkiye’de çalışacak olanlara yabancının sözleşme süresini aşmamak koşuluyla en fazla üç yıla kadar çalışma izni düzenlenebilir.

Soru: Çalışma izninden muaf tutulacak yabancılar kimlerdir? 

Cevap;

  1. a) Bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında çalışacak yabancılar bir aya kadar,
  2. c) Sınırötesi hizmet sunucusu yabancılar üç aya kadar,
  3. ) Genel Müdürlükçe uygun görülen uluslararası stajyer öğrenci değişimi, yeni mezun stajyer değişimi veya gençlik değişimi programları kapsamında staj yapacak yabancılar on iki aya kadar,
    1. o) Yabancı ülkelerin Türkiye’deki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinin bağlı birimi olarak faaliyet gösteren okullarda, kültür kurumlarında ve din kurumlarında görevli yabancılar görevleri süresince,
  4. ö) Yabancı ülkelerin Türkiye’deki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinde diplomatik kadro üyesi, konsolosluk memuru, idari ve teknik kadro üyesi ve konsolosluk hizmetlisi, Türkiye’deki uluslararası kuruluşlarda uluslararası memur ve idari ve teknik personel olarak görev yapan kişilerin özel hizmetinde çalışan yabancılar iş veya hizmet sözleşmeleri süresince,
    1. p) Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren askeri fabrika ve tersaneler ile Makina ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi bünyesinde çalışacak yabancılar iş veya hizmet sözleşmeleri süresince,

About the Author: Av. Batın Yılmaz

Av. Batın Yılmaz
Av. Batın Yılmaz; Yabancılar hukuku alanında uzmanlaşmış İstanbul barosuna kayıtlı hukukçudur. Daha hızlı iletişim için bilgi@atakurumsal.com adresinden ulaşabilirsiniz

452 Comments

  1. Avatar
    Zer 22 Ocak 2018 at 23:20 - Reply

    TEsekkurler

  2. Avatar
    Zer 21 Ocak 2018 at 21:57 - Reply

    salam. Size Azerbaycannan yaziram. pianocuyam. Baki Musiqi Akademiyasini bitirmisem bakalavr ve master olaraq. Turkiyede ishlemek ucun cv-mi hansi sayta yerlesdire bilerem? Ve eger cv pozitiv deyerlendirilse kontrakt esasinda olur ishe qebul?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 21 Ocak 2018 at 23:24 - Reply

      Merhaba, Türkiye de iş arayan yabancılar aşağıdaki sitelere cv yükleyerek iş başvurularında bulunabilirler.

      Yenibiris.com
      eleman.net
      kariyer.net

  3. Avatar
    Samet 18 Ocak 2018 at 22:41 - Reply

    Merhaba benim maria adında bir arkadaşım var özbekistanlı kendisi deport edildi tekrar türkiyeye nasıl gelebilir?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 19 Ocak 2018 at 16:48 - Reply

      Merhaba, deport edilme sebebini bilmiyoruz fakat ikamet ihlali sebebiyle deport edildiyse çalışma izni alarak Türkiye’ye girişi sağlanabilir, diğer sebeplerden ceza alan yabancılar deport süresi bitmeden yeninden Türkiye’ye giriş yapamazlar.

  4. Avatar
    Марина 17 Ocak 2018 at 03:39 - Reply

    Здравствуйте!
    Я занимаюсь рукоделием и хочу открыть интернет магазин. Скажите пожалуйста, как мне можно оформить разрешение на работу, чтобы все было легально и с отчислением налогов? Работать я буду дома, в специально оборудованой зоне.
    Какие документы будут нужны и куда обращаться? Спасибо заранее!
    С уважением,
    Марина Мартынова

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 17 Ocak 2018 at 18:58 - Reply

      Здравствуйте!
      Спасибо за ваш комментарий.
      Для того чтобы открыть интернет магазин и осуществлять продажу через вебсайт, вам необходимо во-первых, открыть фирму у которой уставной капитал должен составлять 100.000 ТЛ, помимо этого в вашей компании должно работать 5 граждан Турции. Только после того как вы будете соответствовать этим двум критериям, ва сможете подать на рабочее разрешение и после получения рабочей карты – выписывать счет-фактуру. На данном этапе, в случае если у вас вас нет средств для открытия фирмы, то я вам посоветую производить продажу через инстаграм.

      Спасибо!
      С уважением, команда Ата Курумсал.

  5. Avatar
    Sabina 3 Ocak 2018 at 00:32 - Reply

    Merhaba. 3 senedir Turkiyede oturuyorum. Her sene oturma iznini uzatıyorum. Her hangi bir Güzellik merkezinde çalışmak için aldığım sertifikatla çalışa bilirmiyim? Hangi belgeler gerekiyor ? Teşekkurler önceden

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 3 Ocak 2018 at 12:34 - Reply

      Merhaba, Oturma izninizin olması sizin ve iş veren için avantaj, öncelikle çalışmak istediğiniz sektörde iş bulmalısınız, çalışma iznini işvereniniz alabilir sizin adınıza, yabancılar kendi adlarına çalışma izni alamazlar.

  6. Avatar
    HUSEYIN 30 Aralık 2017 at 23:55 - Reply

    iyi aksamlar

    Ismim huseyin yaglidere ikametgah adresim cesme/izmir , esim maritina pantelopoulou ile ilgili sorum olacakti.17 mart 2017 de yunan vatandasi ile evlilik yaptim daha sonra nisan 2017 de esim icin 1 yillik oturum aldik fakat simdi esim cevirmen oldugu icin turkiye de kendi isiyle ilgili ceviri yapip yaptigi islerin karsiliginda firmalara kendi faturalarini kesmek istiyor.bununla ilgili yapmamiz gereken islemler nelerdir? gerekli evraklar hakkinda bilgi verebilir misiniz??

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 31 Aralık 2017 at 17:08 - Reply

      Merhaba, eşinizden bir çocuğunuz olmadan veya evlilik birliğiniz üç yılı doldurmadan yabancılara Türkiye de iş yapmayla ilgili kriterlerin tamamı sizin içinde geçerli olacaktır, yani bir şirket kurmanız gerekecek, o şirketin ödenmiş sermayesi 100 bin tl olacak ve beş sigortalı Türk personel çalışacak, anladığımız kadarı bu kriterler kendi girişimleri ile iş yapmaya çalışan eşiniz için yüksek, bu yüzden önerimiz sizin adınıza bir şahıs firması açılması ve eşiniz faturalarını sizin firmanız üzerinden kesmesi olacaktır.

  7. Avatar
    Joseph 24 Aralık 2017 at 01:40 - Reply

    Selamlar,
    Benim de sgklı olarak gözüktüğüm bir lokanta işletmekteyim ve İşlerimde de ukraynalı eşim de yardım etmektedir.Dükkanımızda 3 sigortalı bulunmakta eşimin de çalışma iznini alıp sigorta primi yatırmak istiyorum.Eşimin aile ikameti olup 3 yıllık evliyiz ve bir çocuğumuz da var.Dükkanimızda çalışma izni alabilir miyim ve şartları ne olur? Teşekkürler.

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 24 Aralık 2017 at 13:09 - Reply

      Merhaba, durumunuz çalışma izni almak için gayet uygun, hiç bir kritere tabi değilsiniz, dilerseniz 1250 TL + KDV %18 + 603,50 TL harç ücreti ile çalışma izninizi çok kolay bir şekilde çıkartabiliriz.

  8. Avatar
    Gökçe 18 Aralık 2017 at 16:09 - Reply

    Merhabalar,

    Sizlerle İngiltere vatandaşı müvekkilimizin çalışma izni alması sürecinde birlikte çalışma istiyoruz. Müvekkilimiz, yabancı limited şirket ortağı olup aynı zamanda bu şirkette müdür olarak görevlendirilmiştir. Türkiye’de ikamet etmemektedir. Şirket kurulması ile birlikte zaten kendisi için çalışma izni almayı planlıyorduk. Ancak vergi dairesi tarafından bu kişi için ikamet izni alınması gerekeceği ile ilgili bilgilendirildik.

    1. Çalışma izni almamız her hâlükârda gerekeceğinden ve çalışma izni ikamet izni yerine geçeceğinden bizce daha mantıklı bir çözüm yoludur. Ancak çalışma izni için esas sermaye artırımında bulunmamız gerekeceğinden kısa süre içerisinde bunun halledilebileceğinden şüpheliyiz. Bu aşamada öncelikle ikamet izni almak daha mı mantıklıdır?

    2. Çalışma iznine başvurulursa; bağımsız çalışma izni mi alınması gerekmektedir? İngiltere vatandaşı olan bu kişinin daha önce Türkiye’de kesintisiz olarak ikamet etmesi gerekecek midir? Hangi şartlar aranacaktır?

    3. İkamet izni veya çalışma izninde gösterilecek adres, iş adresi olabilir mi?

    Sizlerden bu hususta nasıl bir adım atılması gerektiği ve bu hizmetler ile ilgili ücretlerinizi rica ediyoruz.

    İyi çalışmalar.

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 18 Aralık 2017 at 16:14 - Reply

      Merhaba,

      Yabancı ortaklı şirket kuruluşlarında ikamet izni şartı aranmamaktadır, bu yüzden ikamet izni almanıza gerek yoktur. Sorularınıza genel olarak cevap vermek gerekirse..

      1- Sermaye artırımı hızlı bir muhasebeci tarafından bir kaç gün içinde yapılabilir ve yeminli mali müşavir tarafından onayı sağlanabilir, Tahminimiz kadarı ile işlemler İstanbul’da olacak ve İstanbul da kamet izni için 4 ay sonraya gün verilmektedir, bu çok uzun bir süredir, bildiğiniz üzere yeni kurulan şirketlerde ilk altı ay 5 sigortalı Türk personel çalıştırma zorunluğu yoktur, bu yüzden direk çalışma izni başvurusu yapmak daha hızlıdır ve garantidir.

      2- Evet, yabancının kendi ülkesinden Türk büyükelçiliği üzerinden bağımsız çalışma iznine başvurulması gerekmektedir. Evet yabancı Türkiye de dışında altı aydan fazla kalamaz, şirket kuruluş tarihinden itibaren altı ay sonra beş sigortalı Türk personel çalıştırma şartı vardır.

      3- Eğer şirketin adresi konut üzerindeyse ikamet veya çalışma izni alınırken aynı adres kullanabilir fakat iş yeri adresi adrese dayalı kayıt sisteminde ofis veya büro olarak geçiyorsa, veya şirket bir sanal ofis üzerinde kurulduysa ikamet adresi olarak gösterilemez.

      Hizmetlerimiz: https://www.atakurumsal.com/hizmetlerimiz/

      Danışmanlık ücretlerimiz : https://www.atakurumsal.com/danismanlik-ucretlerimiz/

      NOT: Yukarıdaki bilgiler temel olarak verilmiştir, bu bilgilere istinaden yapılan işlemlerden doğabilecek zararlardan şirketimiz sorumlu değildir, taraflar arasında bir sözleşme imzalanmadan verdiğimiz bilgilerin doğruluğunu maalesef ki garanti altına alamıyoruz.

      İyi çalışmalar.

  9. Avatar
    mahmoud 30 Kasım 2017 at 13:42 - Reply

    Merhaba, yabanci uyruklu (Iran) Hacettepe universitesinin bilgisayar muhendisligi doktora ogrencisiyim. subat 2012 den beri ogrenim ikamet izniyle turkiyede ikamet etmekdeyim. bir ay icerisinde savunmami yapip doktorayi bitirecem. calisma izni almak istiyorum. alacagim varsayilirsa. ne zaman TC vatandasligina basvurabilirim? kalmis oldugum 6 sene yardimci olur mu? egtim seviyesi ve guclu CV etkisi var mi? sizin sirketin bana yardimci olacagi hangi hizmetleri var ve ucreti ne kadar?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 30 Kasım 2017 at 20:44 - Reply

      Merhaba Türkiye de çalışma izni almanız için ya bir iş yeri/ofis açıp yeterli sermayeyi belirtmeli ve 5 sigortalı Türk çalıştırmalısınız veya size çalışma izni alacak bir iş bulmalısınız, maalesef ki çalışma izni almanızın başka bir yolu yoktur, vatandaşlıkla ilgili sorunuz için ayrıca bilgilendirileceksiniz.

  10. Avatar
    Abbos 25 Kasım 2017 at 02:54 - Reply

    Merhaba ban ozbekistanliyim.2 sanalik ikamet iznim var personel arayan firmalara basvuriyorum siza çalisma izni yapmak zor oliyo diya isa almiyolar.ne yapmaliyim .acaba bi firmada çalisma izin yaptirib sorna baska firmada çalisa bilirmiyim ancak u sekildami kabul edacaklar.

Leave A Comment

Kurumsal danışmanınız olalım

Bizi aramak için  444 7 284

Şirketimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.