Türkiye’de Yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri veya işletme üzerinden verilebilmektedir. Yabancılara istedikleri herhangi bir işyerinde çalışabilmesine imkân veren bir izin sistemi mevcut değildir. Çalışma izin başvurularının yabancı şahsı çalıştırmak isteyen işveren tarafından yapılması zorunludur.

Yabancı uyruklu personellere çalışma izni alma şartları nelerdir?

Yabancı uyruklu personeller için Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Genel olarak; 100 Bin TL ödenmiş sermayesi olan firmalarda 5 sigortalı Türk personel istihdamı varsa bir yabancı için çalışma izni alınabilir. (Ev hizmetlerinde çalışacak yabancılar için presedür değişiklik göstermektedir.) Çalışma izni başvurusunu işveren veya temsilcisi elektronik imza ile yapar.

İlginizi çekebilir: Türkiye’de En Çok Hangi Sektörler Yabancı Personel Çalıştırıyor?

Yabancı personel istihdam etmek isteyen işyerlerinin aşağıdaki kriterlere sahip olması gerekmektedir:

  • Şirkette sigortalı olarak çalışan en az 5 Türk vatandaşı bulunmalıdır.
  • İzin alınacak yabancı, şirket ortağı ise; 1 yıllık olarak verilen çalışma izninin son 6 ayında 5 sigortalı Türk personeli istihdam şartı yerine getirmelidir.
  • Aynı iş yerinde birden fazla yabancı personel istihdam edilecekse, her bir yabancı için ayrı ayrı 5 Türk vatandaşı personel çalıştırılıyor olması gerekir. (ör: 5 yabancı personel için 25 sigortalı Türk personel çalışıyor olmalı veya istihdam edilmelidir)
  • Şirketin ödenmiş sermayesi en az 100.000 ₺ olmalıdır veya sermaye arttırımı yapılmalıdır.
  • İş yerinin brüt satış tutarı en az 800.000 ₺ olmalı veya son yıl ihracat tutarı en az 250.000 $ olmalıdır.
  • Şirkete ait elektronik imza bulunmalıdır.

Çalışma iznine nasıl başvurulur?

  1. Türkiye üzerinden çalışma izni başvurusu
  2. Yurtdışından çalışma izni başvurusu

Türkiye’den Çalışma İzni Başvurusu (Yurt içi başvuru)

Lisans öğrencileri hariç olmak üzere en az 6 aylık alınmış ikamet iznine sahip olan yabancılar için yapılan başvurudur. Bunun için aşağıdaki prosedür izlenmelidir:

  • Çalışma Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde belgeleri ve çalışma izni başvurusunu inceler. İncelemenin akabinde başvurunun sonucu online olarak bildirir.

Yurtdışından Çalışma İzni Başvurusu

Geçerli bir ikamet izni olmayan veya yurt dışında yaşayan yabancılar için; vatandaşı olduğu veya ikamet ettiği ülkedeki Türk konsoloslukları üzerinden çalışma izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerine başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Pasaport aslı ve fotokopisi
  • Çalışma vizesi başvurusu formu
  • 2 fotoğraf
  • İş sözleşmesi

İşveren, konsolosluk tarafından verilen referans numarası ile on gün içerisinde Çalışma Bakanlığı’na online başvuruda bulunmalıdır. Gönderilen tüm belgeler doğru ve eksiksiz ise Çalışma Bakanlığı ortalama 30 gün içinde başvuruyu sonuçlandırır. Vizesini alan yabancının Türkiye’ye 90 gün içinde giriş yapması gerekmektedir.

Önemli Not

Çalışma Bakanlığı’nın 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu 14/a maddesinde belirtilen herhangi bir nedenden veya  Çalışma izni talep edilen yabancının görevini yapabilecek İŞKUR’a kayıtlı Türk vatandaşı bulunması durumunda başvuruyu reddedebileceğini lütfen unutmayın.

(Lütfen bakınız; çalışma izni başvurusunun ret alma nedenleri)

Yabancı personeller için zorunlu asgari ücretler

Çalışma izni alınacak yabancının maaşı, yapacağı görevine veya niteliğine uygun olmalıdır. Başvuru tarihi dikkate alınarak bir yabancıya verilmesi gereken taban ücretler şu şekilde olmalıdır:

  • Üst düzey yöneticilere, pilotlara veya ön izin isteyen mühendislere ve mimarlara asgari ücretin 5 katı
  • Birim veya şube müdürü ile mühendisler ve mimarlar için asgari ücret miktarının 4 katı
  • Uzmanlık veya yeterlilik gerektiren işlerde çalışacak kişilerin yanı sıra öğretmenlerin asgari ücret tutarının 3 katı
  • Eleman statüsünde veya turizm sektöründe çalışacak yabancılar için asgari ücret miktarının 1,5 katı
  • Ev hizmetlerinde çocuk veya hasta bakıcı olarak çalışacak yabancılara asgari ücret

Detaylı bilgi için: Yabancılara Ödenmesi Gereken Taban Ücretler (2022) sayfamıza göz atabilirsiniz.

Çalışma İzni Uzatma Başvuruları

Yabancının bakanlık tarafından onaylanan çalışma izni süresi bittikten sonra yabancının çalışmaya devam edebilmesi için çalışma izninin uzatılması gerekir. Çalışma iznini uzatmak için yabancının düzenli çalışması, iş yerine sağladığı katkı ve işverene ait olan aşağıdaki şartlar değerlendirilir.

  • Vergi borcunuz olmamalı (Şirketler)
  • SGK borcunuz olmamalı (Şirketler)

Detaylı bilgi için: Yabancı Çalışma İzni Uzatma Şartları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bilmeniz gereken soruları ve cevapları: 

Soru: Çalışma izni başvurusunun tamamlanması ne kadar sürede yapılmalıdır? 

Cevap: Birinci fıkranın (a) bendi kapsamında yapılan çalışma izni başvurusunun çalışma vize başvurusundan itibaren otuz gün içinde sistem üzerinden işveren tarafından onaylanarak tamamlanması zorunludur.

Soru: Çalışma izni uzatma başvurusunu yaptık, henüz sonuçlanmadı ama mevcut çalışma izni süresi bitti ne yapmalıyız?

Cevap: Adına çalışma izni süre uzatma başvurusu yapılan yabancılar, izin süresinin sona erdiği tarihten itibaren başvurunun değerlendirilmesi süresince ve her halükarda doksan günü geçmemek (eskiden 45 gündü) ve yapılan iş ile çalışılan işyerinin değişmemesi kaydıyla çalışmaya devam edebilir. Bu süre boyunca yabancının ve işverenin çalışma izninden doğan hak ve yükümlülükleri aynı şekilde devam eder.

Soru: Süresiz çalışma izni aldık başka bir şey yapmamıza gerek var mı? 

Cevap: Süresiz çalışma izni belgeleri çalışma izni başlangıç tarihi itibarıyla her beş yılın sonunda yenilenir. Belge yenileme başvurusu süresiz çalışma izni başlangıç tarihinden itibaren beş yıllık sürenin dolmasından önceki altı ay içerisinde ve her halükarda süre dolmadan yapılır.

Soru: Kimler bağımsız çalışma izni alabilir? 

Cevap;

  1. b) Türkiye’de gerçekleştireceği faaliyetleri 48 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında öngörülen süreleri aşacak şekilde hizmet sunumunda bulunacak bağımsız veya yurt dışında kurulu bir işverene bağlı çalışan sınırötesi hizmet sunucuları.
  2. c) 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre kurulmuş olan; limited şirketlerin şirket ortağı olan müdürü, anonim şirketlerin şirket ortağı olan yönetim kurulu üyesi, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yönetici olan komandite ortağı olan yabancılar.

Soru: Hangi durumlarda Çalışma izninin askıya alınması söz konusudur? 

Cevap: 

(1) İş veya hizmet sözleşmesinin ücretsiz izin yoluyla askıya alınması ve ücretsiz iznin sonlanması durumlarının işverence en az bir gün önceden Bakanlığa bildirilmesi zorunludur.

(2) Bir işverene bağlı olarak verilen çalışma izninde, iş kazası, hastalık, analık, zorunlu kamu hizmeti gibi ücretsiz izin verilmesini zorunlu kılan haller hariç olmak üzere işveren ve yabancının karşılıklı anlaşması suretiyle en fazla doksan gün iş veya hizmet sözleşmesinin ücretsiz izin yoluyla askıya alınması durumunda bu durumun birinci fıkra kapsamında bildirilmesi halinde çalışma izni askıya alınır ve çalışma izni ücretsiz izin süresince askıda kalır.

(3) Süresiz çalışma izni belgesinin izin başlangıç tarihinden itibaren beş yıllık sürenin sonunda yenilenmemiş olması durumunda süresiz çalışma izni askıya alınır ve belgenin yenilenmesine kadar askıda kalır.

(4) Çalışma izninin askıya alınması halinde bu çalışma iznine bağlı olarak doğan;

  1. a) Çalışma hakkı, iznin askıya alınması tarihinden itibaren,
  2. b) İkamet hakkı, iznin askıya alınmasını takip eden on günlük sürenin tamamlanmasından itibaren,

askı halinin son bulduğu tarihe kadar kullanılamaz.

(5) Çalışma izninin askıya alınabileceği meslek ve sektörler Genel Müdürlükçe belirlenir.

Soru: Nitelikli işgücü ve nitelikli yatırımcı için ne kadar süreli çalışma izni alınır? 

Cevap: Nitelikli işgücü ve nitelikli yatırımcı sayılan yabancıların çalışma izinleri beş yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Belirli süreli projelerde istihdam edilecek yabancılar için ne kadar süreli çalışma izni alınabilir? 

Cevap: Belirli bir süre için Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen veya Genel Müdürlükçe ülke ekonomisine yüksek katkı sağlayacağı veya yüksek sayıda istihdam yaratacağı değerlendirilen bir projede istihdam edilen yabancıların çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Türk soylu yabancılar için çalışma izni süresi ne kadardır? 

Cevap: Türk soylu yabancı adına yapılan çalışma izni başvurusu bakımından çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere beş yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları çalışma izni almak zorunda mıdır? 

Cevap: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma izni almadan çalışabilirler ancak kamu kurum ve kuruluşları dışında çalışacakların çalışma izni almaları zorunludur.

Soru: Türk vatandaşı ile evli olan yabancılar için ilk başvuruda ne kadar süreli çalışma izni alınabilir? 

Cevap: Bir Türk vatandaşı ile en az üç yıl süreyle Türkiye’de evlilik birliği içinde yaşayan yabancı adına yapılan çalışma izni başvurusu bakımından çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Bilimsel, kültürel, sanatsal veya sportif başarısı ile uluslararası düzeyde temayüz etmiş yabancılar çalışma izni süresi ne kadardır? 

Cevap: Çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Yabancı öğretim elemanları için ne kadar süreli çalışma izni alınabilir? 

Cevap: Çalışma izinleri, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak üzere üç yıla kadar düzenlenebilir.

Soru: Yabancı mühendis ve mimarlar için diploma denkliği zorunlu mudur? 

Cevap: Yabancı müteahhit veya yabancı kuruluşlar, Türkiye’de Devlet daireleri ile resmî ve özel kuruluş ve şahıslara karşı resen veya yerli kuruluşlarla birlikte taahhüt ettikleri mühendislik veya mimarlıkla ilgili işlerde, yalnız bu işe münhasır kalmak kaydıyla çalışma izni ile yabancı mühendis ve mimar çalıştırabilirler. Bu kapsamdaki çalışma izni başvuruları Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin görüşü alınarak değerlendirilir. Bu madde uyarınca verilecek Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği görüşünde, diplomalarını yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış yabancı meslek mensuplarının, 2547 sayılı Kanun uyarınca diploma denkliğinin tespitinin yapılması şartı aranmaz.

Soru: Sınırötesi hizmet sunucusu kapsamında çalışacak yabancılar için çalışma izni süresi ne kadardır? 

Cevap: Sınırötesi hizmet sunucularından 48 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında düzenlenen muafiyet sürelerini aşan sürelerle Türkiye’de çalışacak olanlara yabancının sözleşme süresini aşmamak koşuluyla en fazla üç yıla kadar çalışma izni düzenlenebilir.

Soru: Çalışma izninden muaf tutulacak yabancılar kimlerdir? 

Cevap;

  1. a) Bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında çalışacak yabancılar bir aya kadar,
  2. c) Sınırötesi hizmet sunucusu yabancılar üç aya kadar,
  3. ) Genel Müdürlükçe uygun görülen uluslararası stajyer öğrenci değişimi, yeni mezun stajyer değişimi veya gençlik değişimi programları kapsamında staj yapacak yabancılar on iki aya kadar,
    1. o) Yabancı ülkelerin Türkiye’deki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinin bağlı birimi olarak faaliyet gösteren okullarda, kültür kurumlarında ve din kurumlarında görevli yabancılar görevleri süresince,
  4. ö) Yabancı ülkelerin Türkiye’deki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinde diplomatik kadro üyesi, konsolosluk memuru, idari ve teknik kadro üyesi ve konsolosluk hizmetlisi, Türkiye’deki uluslararası kuruluşlarda uluslararası memur ve idari ve teknik personel olarak görev yapan kişilerin özel hizmetinde çalışan yabancılar iş veya hizmet sözleşmeleri süresince,
    1. p) Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren askeri fabrika ve tersaneler ile Makina ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi bünyesinde çalışacak yabancılar iş veya hizmet sözleşmeleri süresince,

About the Author: Av. Batın Yılmaz

Av. Batın Yılmaz
Av. Batın Yılmaz; Yabancılar hukuku alanında uzmanlaşmış İstanbul barosuna kayıtlı hukukçudur. Daha hızlı iletişim için bilgi@atakurumsal.com adresinden ulaşabilirsiniz

452 Comments

  1. Avatar
    Sibel 12 Haziran 2020 at 15:45 - Reply

    Merhaba, yaklaşık 6 yıldır gürcü bir çalışanım var. SGK yı düzenli ödüyorum. bazı arkadaşlarının SGK dan yüklüce para aldıklarını öğrenmiş. (4 yıl çalışma sonrası 22 bin tl gibi). böyle bir şey var mı? varsa nasıl alınabilir?

    cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 15 Haziran 2020 at 15:16 - Reply

      Merhaba, hayır SGK da böyle bir uygulama yok, SGK ya yaptırılan paranın geri alınması mümkün değildir.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  2. Avatar
    GÜLER YOLCU 9 Haziran 2020 at 16:22 - Reply

    MERHABA;
    YABANCI UYRUKLU BİRİNİ ÇALIŞTIRACAĞIZ. BİLGİSAYAR GELİŞTİRİCİSİ OLARAK . BUNUNLA İLGİLİ ÇALIŞMA İZNİ İÇİN DANIŞMANLIK ÜCRETİ NE KADAR ALIYORSUNUZ. ONA GÖRE SİZDEN YARDIM ALACAĞIZ BU KONUDA

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 10 Haziran 2020 at 13:18 - Reply

      Merhaba, arkadaşlarımız mail adresiniz üzerinden sizinle iletişime geçmeye çalışacaklar, şirketimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  3. Özgür 8 Haziran 2020 at 22:47 - Reply

    Merhaba. Öncelikle değerli bilgiler için teşekkür ediyoruz.
    Eşimin kız kardeşi , kocası ve iki çocuğu yani özetle tüm aile Türkiye’de yaşamak istiyorlar (Rus vatandaşı hepsi). Burada bu

    Burada ikamet edip aynı zamanda çalışmak istiyorlar. Şirket de açabilirler gerekirse.

    En masrafsız hangi yolu izlemeliyiz?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 15 Haziran 2020 at 13:35 - Reply

      Merhaba, bütün aile için oturma izni almanın masrafı 4500-5500 TL civarında olacaktır, aynı zamanda oturma izni almak için yabancının bir ev kiralaması veya satın alması gerekmektedir, ayrıca şirket kuruluş masrafı 6000 TL civarında olacaktır, çalışma izni almak için de 3000 TL civarında bir masraf vardır, şirketin aylık muhasebe masrafları, kira masrafları, SGK masrafları, çalışanların masrafları gibi kalemlerde mevcuttur.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  4. Avatar
    cumali 24 Mayıs 2020 at 00:47 - Reply

    merhaba benim kırgız bir bayan arkadaşım var haziranın 5 de oturum vizesi bitiyor il göç idaresinden haziranın 4 de randevu aldık geçenlerde gidip sorduğumda oturum vizesinin uzatılmayacağını öğrendik çalışma vizesi yaptırmak istiyoruz bize nasıl yardımcı olabilirsiniz bu arada ikamet adanada

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 29 Mayıs 2020 at 01:27 - Reply

      Merhaba, ilgili yabancıya en kolay ev hizmetlerinden çalışma izni alınabilir, bu çalışma iznini alabilmemiz için evinde 15 yaşından küçük çocuk veya 65 yaşından büyük yaşlı bulunan bir ailenin yanında iş bulmanız gerekmektedir, çalışma izni için ikametin hangi ilden alındığı önemli değildir, ikamet iznini Adana da almış bir yabancı İstanbul da iş bulması durumunda da çalışma izni alabilir.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin. https://g.page/r/CT9i2JXthUlOEAI/review

  5. Avatar
    rgan 15 Mayıs 2020 at 13:35 - Reply

    Merhaba,
    Kamu üniversitede ArGe olarak çalışmak üzere yabancı doktora öğrenciler çalışma izni gerekiyor mu ve gerektiği durumda üniversite tarafından mı başvuruluyor ya da nasıl alınıyor?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 17 Mayıs 2020 at 04:38 - Reply

      Merhaba, evet üniversite tarafından Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) başvuru yapılarak çalışma izni çıkartılmaktadır.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin.
      https://g.page/r/CWsEzaKWy1xwEAQ/review

  6. Avatar
    Abdulwahab Hajar 9 Mayıs 2020 at 10:21 - Reply

    Merhabalar, kolay gelsin

    ilk olarak sayfanızı kurduğunuz için teşekkür ederim, mutlaka bir sürü insan faydalanıyor.

    Size sormak istediğimi şudur. Benim 1 yıllık ikametim kartı vardır (yabancı kimlik), Haziran 2019 başladı, 15 Haziran’da 2020 geçerliği biter. Dolayısıyla sadece bir ay kaldı. okuduklarımdan anladığım kadar bu halde Çalışma izni için basvuramam öyle değil mi? Doğru mu anladım acaba?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 9 Mayıs 2020 at 18:36 - Reply

      Merhaba, hayır, bir senelik ikamet izni aldığınız için ikamet izninizin bitmesine son gün kalaya kadar çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz, ikamet izninizi 5 aylık almış olsaydınız çalışma iznine müracaat edemezdiniz.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin.
      https://g.page/r/CWsEzaKWy1xwEAQ/review

  7. Avatar
    Nusret 8 Mayıs 2020 at 00:26 - Reply

    SN.YETKİLİLERE;
    BABAM 1926 DOĞUMLUDUR.2013 YILINDAN BERİ 1966 DOĞUMLU TÜRKMENİSTAN VATANDAŞI BİR BAYAN REFAKAT ETMEKDE VE BAKIMINI YAPMAKTADIR 2013 DEN BERİ ÇALIŞMA İZİNİ OLUP DÜZENLİ SSK PRİMLERİ YATIRILMAKTADIR.KOCASI VE ÇOCUKLARI TÜRKMENİSTAN”DA YAŞAMAKTADIR.
    01-20/04/2020 TARİHİNDE ÇALIŞMA İZİN SÜRESİ BİTMİMİNE İKİ AY ÖNCE İŞLEMLER YAPILDI…ANCAK PASAPORT SÜRESİ 16/06/2020 DE BİTTİĞİNDEN YENİ PASAPORT İSTEDİLER..
    02-25/03/2020 TARİHİNDE UÇAK BİLETİ VARDI,MEMLEKETİNE GİDECEK PASAPORT İŞLEMLERİNİ YAPIP GELECEKDİ.ANCAK ÜLKE GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLANDIĞINDAN OLMADI….
    03-01/05/2020 DE UÇAK BİLETİ YENİLENDİ,O DA ERTELENDİ…
    04-BU DURUM KARŞISINDA ;TAKRİBEN YEDİ YILDIR ÜLKEMİZDE BULUNAN VE ÇOK MEMNUN OLDUĞUMUZ BU KARDEŞİMİZİN PROBLEMİNİ ÇÖZME KONUSUNDA NASIL YARDIMCI OLABİLİR SİNİZ ? TÜRK VATANDAŞI OLMA İSTEĞİ DE VAR…
    BİLGİ VE YARDIMLARINIZ HUSUSUNU RİCA EDERİM.SAYGILARIMLA….

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 9 Mayıs 2020 at 01:25 - Reply

      Merhaba, bu sorunun çözümü maalesef bulunmamaktadır, uçuşlar ve girişler çıkışlar tekrar açılmadan hiç bir şekilde yabancı buraya gelemez.

  8. Avatar
    İskender 7 Mayıs 2020 at 02:31 - Reply

    iyi günler,
    bilgilerinizi internetten buldum, sizden bilgi edinmek amacıyla yazıyorum.
    Ben çalışma izniyle çalışıyorum, çalışma iznim 22/06/2020 tarihinde sona eriyor, çalışma izni devam etmesi için uzatma başvurusu yapıldı ve daha sonuçlanmadı.
    Ama benim ailem var ve onların ikamet süreleri ise 20/05/2020 tarihinde bitiyor, yani 15 gün sonra.
    Benim çalışma iznim çıkana kadar ailemin izini bitece ve uzatamayacağım gibi görünüyor. Yurt dışına çıkış/giriş de yapamıyoruz.
    Bu durumda ne yapabilirim, turistik vizeye mi başvuru yapayım yoksa başka çözüm yolu var mı?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 7 Mayıs 2020 at 02:39 - Reply

      Merhaba, sorunuzun cevabını detaylı olarak mail adresinize göndereceğiz.

      Sitemiz içeriklerinden ve sorularınıza verdiğimiz cevaplardan memnun musunuz? Ata Kurumsal Danışmanlık geri bildiriminizi öğrenmek istiyor. Profilimize bir yorum gönderin.
      https://g.page/r/CWsEzaKWy1xwEAQ/review

  9. Avatar
    İlker 29 Nisan 2020 at 12:13 - Reply

    Merhabalar;
    Çalışma izni için başvuruda bulunduğumuz kişilerin başvuruları uzun süredir değerlendirmede gözükmektedir. Hatta harç yatırdığımız kişilerin de izinleri hala çıkmamış. Covid-19 salgını sebebiyle çalışma izinlerinde bir aksama mı söz konusu?

    • marta
      marta 29 Nisan 2020 at 13:02 - Reply

      Merhaba,
      Evet, Covid-19 sebebiyle maalesef tüm başvurularda prosedürler daha uzun sürmektedir fakat tam olarak ne kadar süreceğini bilemiyoruz.

      Düşünceleriniz bizim için önemli. Bizden aldığınız hizmetten memnun musunuz? lütfen memnuniyetiniz oranında yıldız verip yorum yapın. Tıklayınız

  10. Avatar
    selin 20 Nisan 2020 at 10:30 - Reply

    Merhabalar,

    Uzatma için sözleşme yapacağız fakat bailangıç ve bitiş tarihleri nasıl olmalıdır ve eksik evrak kac günde yüklenmelidir?

    Teşekkürler

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 28 Nisan 2020 at 17:58 - Reply

      Merhaba, uzatma başvurusu için mevcut çalışma iznin bittiği gün sözleşmenin başlangıç tarihidir, ne kadar süre uzatmak istiyorsanız o sürenin son günü de sözleşmenin bitiş tarihi olması gerekmektedir, eksik evrak için bakanlık 30 gün süre vermektedir.

Leave A Comment

Kurumsal danışmanınız olalım

Bizi aramak için  444 7 284

Şirketimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.