6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca altı çeşit İkamet İzin çeşidi bulunmaktadır.
- Kısa Dönem İkamet İzni
- Aile İkamet İzni
- Öğrenci İkamet İzni
- Uzun Dönem İkamet İzni
- İnsani İkamet İzni
- İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni
Tüm değişik kategorilerdeki ikamet izni çeşitlerinin değişik başvuru şart ve koşulları ile değişik gerekliliklerinin olduğunu lütfen unutmayınız. İkamet izni başvuruları eksik belge ve beyanlar doğrultusunda reddedileceği gibi, bazı ikamet izni çeşitlerine başvuruda bulunabilmek için, başvuru sahibinin uygun vize ile ülkeye giriş yapmış olması şartı aranmaktadır. Sayfamızda yer alan bilgilerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Her ne kadar güncellikleri ve doğrululukları açısından azami özen gösterilmiş olsa dahi, bu konuda herhangi bir garanti verilmemiştir. Konu ile ilgili en güncel bilgiyi size en yakın İl Göç İdaresi Müdürlüğünden veya goc.gov.tr internet sitesinden edinebilirsiniz.
Tüm İkamet İzni başvuruları için aşağıda yer alan belgelerin sağlanması gerekmektedir.
- Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş (önden, yüzü açık, yabancıyı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde), fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.
- Pasaportun Latin harfleri ile yazılı olmadığı durumlarda yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı çevirisi de başvuruya eklenir.
- Pasaportta isim ve soy isim ayrımı yapılmamışsa, kendi ülke temsilciliklerinizden alacağınız açık kimlik bilgilerinizi gösterir belgeyi idareye sunmanız gerekmektedir.
- Yabancı çocuk için doğum belgesi istenebilir.
- Talep edilen ikamet izni süresince iaşe, ibate veya sağlığa ilişkin giderleriniz kamu kurumlarınca karşılanıyorsa bunları gösteren belgeleri idareye bildiriniz.
- Şahsın on sekiz yaşından küçük olması durumunda; yurt dışında bulunan annesi/babası veya yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile muvafakatnamede belirtilmek kaydıyla Türkiye’deki gerçek ya da tüzel kişiler tarafından verilecek taahhütnamenin idareye sunulması gerekmektedir.
170 Comments
Leave A Comment
İlginizi Çekebilir
Kurumsal danışmanınız olalım
Bizi aramak için 444 7 284
Şirketimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.
kazakistan vatandaşı patronum burada şirket kurdu. ve Türkiye de oturum izni almak istiyor. gök idaresine online müracaat ettim ama cevap gelmedi. ne yapmam lazım?
Merhaba, 157 yi arayarak başvurunuzun durumunu sorabilirsiniz.
Merhaba.insani ikamet izni harc bedelleri bankaya yatirilabilirmi? Yoksa vergi dairesinde odenme sartmi var? Tesekkurler
Merhaba, ilgili hesap kodlarıyla istediğiniz bankaya veya vergi dairesine yatırabilirsiniz.
merhaba süriyeli bir arkadaşım oturum iznini kaybetmiş yeniden çıkarmak istiyor öncelikle ne yapmalıyız
Merhaba, GÖÇ idaresinden yeniden kart talebinde bulunmanız gerekmektedir.
Tapu da adim gecmiyor, ama resmi evli esimin adina tapu var , kiraname mi duzenlememiz gerekiyor ?
Ev eşinizin adınaysa kira kontratı düzenlemenize gerek yok fakat GÖÇ idaresi ek belge veya kira kontratı isteyebilir.
merhaba , ev aldık , evin tapusu eşimin üzerine ikimizde yabncıyız , ben erkek olarak tapu üzerinden evlilik cüzdanı iyle oturma iznine başvuru yapa bilirmiyim ? yoksa kira sözleşmesi mi gerekiyor ?
Merhaba, tapuda adınız geçiyorsa oturma izni alabilirsiniz.
Tapu da adim gecmiyor , ama resmi evlilik senedimiz var , yani eshin evi olursa , eshi oturma izni alamaz mi?
Merhaba, ben türk vatandaşım. İstanbulda oturuyorum. Annem Azerbaycan vatandaş. 84 yaşında. Yaşlılık nedeniyle yanımda kalmak zorundadır. Onun için hangi tür ikamet izine başvurabilirim?
Merhaba, annenizin Türkiye’de ki geçimini taahhüt altına aldığınız belirten bir taahhütname ile kısa dönem turistik ikamet iznine başvurmanız gerekmektedir.
Merhaba,ben şimdi Azerbaycandayim, ama izmirde oturma izni almak istiyorum,turistik 1 yillik veya eger ev mülk yani taşınmaz alırımsa bana göc idaresi 6 aylik mi yoksa 1 yıllik mi viza, oturum izni verecek? yani 6 aylik verirlerse(5 ay 29 gün verildigi denilir) bildigim kadariyla calişma hukukum olmuyor.hedefim izmirde calişmaktır,yüksek egitimim var ingilis dili ogretmeni ve tercumani,ruscam da var.degerli tavsiyyeleriniz icin ö
önceden cok teşekkür ederim.
saygılar
Merhaba, hangi ilden gayrimenkul alırsanız alın rahatlıkla en 1 veya 2 yıllık oturma izni alabilirsiniz.
Merhaba! Ben Türkmenistanlıyım! Eşim, oğlum ve ben Türkiyeye gelmek istiyoruz! Nasil oturma izni alabiliriz! Lütfen yardamcı olur musunuz!!!
şimdiden teşekkürler
Merhaba, İstanbul da oturma izni almak istiyorsanız İstanbul’dan bir ev satın almanız gerekmektedir. Diğer türlü olan başvurular GÖÇ idaresi tarafından onaylanmamaktadır.
Merhabalar, Türkiye’ye yeni giriş yaptım.
Ne tür bir oturma izni başvurabilirim ? ki işime devam edeyim.
Merhaba, kısa dönem turistik ikamet iznine başvurmanız gerekmektedir, fakat oturma izninin çalışma izni yerine geçmediğini ve İstanbul da oturma izni verilmediğini lütfen unutmayınız.
merhabalar kazakistanlıyım , iki yıldır uşak’ta okuyorum ama bu sene kayıdımı sildirip ,açıköğretime geçmeyi planlıyorum . 2 hafta sonra gelmeyi düşünüyorum , eylül ayında oturma izinin süresi bitiyor. nasıl ikamet izini alabilirim hocam? uşak’ta hem açıköğretimde okumak hem de çalışmak isterim.
Merhaba, açık öğretim öğrencileri oturma izni alamazlar.