6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca altı çeşit İkamet İzin çeşidi bulunmaktadır.
- Kısa Dönem İkamet İzni
- Aile İkamet İzni
- Öğrenci İkamet İzni
- Uzun Dönem İkamet İzni
- İnsani İkamet İzni
- İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni
Tüm değişik kategorilerdeki ikamet izni çeşitlerinin değişik başvuru şart ve koşulları ile değişik gerekliliklerinin olduğunu lütfen unutmayınız. İkamet izni başvuruları eksik belge ve beyanlar doğrultusunda reddedileceği gibi, bazı ikamet izni çeşitlerine başvuruda bulunabilmek için, başvuru sahibinin uygun vize ile ülkeye giriş yapmış olması şartı aranmaktadır. Sayfamızda yer alan bilgilerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Her ne kadar güncellikleri ve doğrululukları açısından azami özen gösterilmiş olsa dahi, bu konuda herhangi bir garanti verilmemiştir. Konu ile ilgili en güncel bilgiyi size en yakın İl Göç İdaresi Müdürlüğünden veya goc.gov.tr internet sitesinden edinebilirsiniz.
Tüm İkamet İzni başvuruları için aşağıda yer alan belgelerin sağlanması gerekmektedir.
- Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş (önden, yüzü açık, yabancıyı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde), fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.
- Pasaportun Latin harfleri ile yazılı olmadığı durumlarda yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı çevirisi de başvuruya eklenir.
- Pasaportta isim ve soy isim ayrımı yapılmamışsa, kendi ülke temsilciliklerinizden alacağınız açık kimlik bilgilerinizi gösterir belgeyi idareye sunmanız gerekmektedir.
- Yabancı çocuk için doğum belgesi istenebilir.
- Talep edilen ikamet izni süresince iaşe, ibate veya sağlığa ilişkin giderleriniz kamu kurumlarınca karşılanıyorsa bunları gösteren belgeleri idareye bildiriniz.
- Şahsın on sekiz yaşından küçük olması durumunda; yurt dışında bulunan annesi/babası veya yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile muvafakatnamede belirtilmek kaydıyla Türkiye’deki gerçek ya da tüzel kişiler tarafından verilecek taahhütnamenin idareye sunulması gerekmektedir.
170 Comments
Leave A Comment
İlginizi Çekebilir
Kurumsal danışmanınız olalım
Bizi aramak için 444 7 284
Şirketimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.
Merhaba! ben turk vatandaşim bir arkadaşina musafir vize yapmak istiyorum en faazla nekadar yapabiliriz?
kendi rus vatandas, kapali bir bayan, russiyada sikinti cekiyor ve Turkiya taşinmak istiyor , evlelik olmasa mümkün mu?
Merhaba, misafir oturma izni artık verilmemekte çok zor durumlarda ise 3-5 aylığına verilmektedir, yabancılar uzun süre Türkiye’de yaşamak istiyorlarsa ev satın almak zorundadırlar.
Merhaba oturma çalışma izni alıp randevu tarihi gecirildikten sonra tekrar randevu alınabilir mi ? Ülke giriş çıkışı olmadan
Merhaba, hayır giriş çıkış olmadan yeniden oturma izni almak mümkün değildir.
merhabalar . benim bir akrabam azerbaycandan giriş yaptı daha yeni kütahyada iş buldu yarın başlayacak nasıl izin alabilir yani izin alabilir mi
Merhaba, çalışma iznini işveren alabilir, yani yabancı iş bulsa bile çalışma izni alabilmek için işverenin Çalışma Bakanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Merhabalar. Kardeşimin 15 yaşı var ve istanbulda bir futbol klübünün altyapısında oynuyor. Benim 21 yaşım var ve istanbulda en az 2 sene kalıcaz. Bunun için hangi belgeler lazım?
Merhaba, İstanbul’da artık evi olmayan veya Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara haricinde oturma izni verilmemektedir.
ben işten ayrıldım ve otomatıken iş iznim iptal oldu , şimdi kendi firmamı açmak istiyorum bunun için hangi randevudan başvurmam lazım.
Merhaba, ilk önce şirket kuruluşu yapacaksınız ardından kısa dönem ikamet iznine başvurmanız gerekmektedir.
Merhaba ben Mogolistanliyim Turkiye’ye yasamak ve calismak istiyorum, oturma izni ve calisma izini nasil alabilirim? Daha once 2010.12,29-2013.12,14 yilina kadar egitim icin bulunmustum fakat babam hasta oldugu icin egitimi birak zorunda kaldim ve cikista tum hesabimi kapatmistim, okul kayitimida sildirmistim simdi tekrar Turkiye’ye gelmek istiyorum hangi evraklari getirmiliyim yardimci olur musunuz simdiden tesekkur ederim
Merhaba, Türkiye’de oturum izni alma şartları zorlaştığı için maalesef size garanti bir şey söyleyemiyoruz, yeniden okul kaydı yaptırarak geçici bir süre Türkiye’de eğitim almaya ve yaşamaya devam edebilirsiniz.
Merhaba. Bir arkadaşım için bilgi almak istiyorum. Kendisi Hintli ve Katar’da çalışıyor. Türkiye’de çalışmak ve yaşamak istiyor. Fakat oturum verilip verilmediğini veya neye göre verildiğini merak etti. Kendisi evli ve çocuğu var. İş bakmadan önce bunların detaylarını bilmek istiyor. Bu konu hakkında mail üzerinden detaylı bilgi paylaşabilir misiniz ? Teşekkürler
Merhaba, Türkiye’de oturma izni öncelikli olarak evi olan yabancılara verilmektedir, yabancının durumu varsa Türkiye’den bir ev satın alsın, ailesi ile birlikte bu ev üzerinden oturma izni alabilir, ilerleyen yıllarda Türk vatandaşı olabilir.
Merhaba. Kendisinin öyle bir durumu yok. IT sektöründe çalışıyor. Turkıye’de iş bulup çalışmak ve yerleşmek istiyor. İş bulsa, bulduğu firma oturum izni sağlıyor mu ? Ailesiyle gelip normal yaşayabilirler mi ?
Merhaba,
Yaklasik 15 yildir yurtdisinda yapmis oldugum evliligim var fakat TC de evliligimi tescil ettirmedim. 14 Yasinda bir oglum var ve Agustos ayi itibari ile Turkiye de egitim gormesi icin esimi ve oglumu gonderecegim. Esime ve ogluma oturma izni almak istiyorum. Bana ozelden ulasabilirseniz sizinle calismak isterim.
Saygilar
Merhaba, arkadaşlarımız mail adresiniz üzerinden sizlere ulaşacaklar.
Merhaba benim tc vatandasi bir yasinda cocugum var resmi evliligim yoktur normal oturma iznim bitmek uzere bu durumda ne yapabilirim refakat teskeresi basvuru yapabiliyormuyum
Merhaba,
Benim nisanlim Ispanyol ve ben turk vatandasiyim. Turkiye de iki sene yasamak istiyoruz. Oturma izni nasil alinabilir? Ben ise girecegim yakinda ama nisanlim icin is aramayi suan icin dusunmuyoruz. Onun oturumu icin neler yapmaliyiz?
Merhaba, nişanlınıza taahhüt vermek koşulu ile eviniz üzerinden 1 senelik turistik oturma izni alabilirsiniz, fakat bu ikamet izni uzatılamadığı için nişanlınızla evlenmeniz veya nişanlınızın bir iş bulup çalışma izni alması gerekmektedir.
Cok tesekkurler cevabiniz icin. Bu cok guzel bir haber. Taahut vererek kalma izni basvuru ve kabul sureci ortalama kac ayi buluyor? Bu sene icerisinde evlenmeyi dusunuyoruz. Umarim tourist vizesi bitmeden oturma iznini de alabiliriz. Evlilikten sonra ki surec ne kadar acaba?